Friday, May 23, 2008

Windsor - ensivaikutelmia



Kävin ensimmäistä kertaa Windsorissa 8.5. - aivan fantastinen paikka. Päätin lähteä jalan koska ilma oli niin kesäinen ja lämmin. Kun pääsee parin kilometrin päähän meidän asuinalueesta ja moottoritiestä, ympäristöstä alkaa löytyä kaikkea mielenkiintoista, eikä kävelykään tunnu tylsältä vaikka matkaa on noin seitsemän kilometriä.



Elegantti hattukauppa! :D


Täältä kävelee Windsorin keskustaan vajaassa puolessatoista tunnissa jos valitsee oikean reitin, toisin kuin minä, joka kiertelin peltojen ja lehmien keskellä kaksi tuntia miettien missä helvetissä olen.

Tämän pikkukylän jälkeen käännyin väärään suuntaan


Äänekäs karitsa, joka suorastaan vaati tulla kuvatuksi


Loppujen lopuksi löysin kuitenkin itseni oikeasta kaupungista!

Tervetuloa, Riikka!


Windsorin linna kaukaa...


...ja läheltä zoomilla!


Windsor ei ole mitenkään valtaisan iso, keskustan saa kierrettyä parissa-kolmessa tunnissa jos ei jää jumiin kauppoihin. Itse kiertelin lähinnä pikkukujia ja ihastelin kahviloita. Lämmintä oli varmaan parisenkymmentä astetta, joten jäätelöä tuli syötyä aika lailla. Ben ja Jerry eivät tosin tällä kertaa saaneet meikäläisestä asiakasta, ostin mieluummin ruusunmakuista sorbettia ja muuta kivaa paikallisesta kahvilasta.

Yritän parhaani mukaan boikotoida täällä ollessa ylikansallisia ketjuja ja tuotteita, joita saa myös Suomesta. Täällä törmäsin ilokseni suklaapuotiin, jonka valikoimasta löytyi kymmeniä mielenkiintoisia makuja englantilaista luomusuklaata. Toisin kuin luomuherkut yleensä, nämä jopa maistuivat laadukkailta! Näiden jälkeen ei paljon tee mieli Mars-patukoita :)



Tässä vielä kuvia kaupungista...

High Street


Crooked House of Windsor


Kahviloita on paljon (tuollakin uusi kohvik, lalalaa~)


Jossain näillä seuduilla oli liike, joka otti "vanhoja valokuvia" - asiakas pukeutuu historiallisiin vaatteisiin ja kuva otetaan sopivaa taustaa vasten. Ensi kerralla sinne!



River Thames ja lintuja


Porny School


Häveliäs kyltti kaupan ovessa


Nallekauppa!


Eton College, jossa Wills ja Harry opiskelivat


Hei hei, Windsor!

0 comments:


Blog Template by Ellie W. @ Kitchen Wench